Marknad

Kategori

Pressbilder

Ladda ner pressbilder och logotyper

First sod Marjarp
Peder Larsson
6 GylleneUttern_Flygbild_2023.jpg
203 GylleneUttern_Konferens_2023.jpg
20240603_Hoogia besoker Marjarp-32
Invigning_Reso_160323__c7a2398_m.jpg
20240603_Hoogia besoker Marjarp-35.jpg
First sod Marjarp_1
Se alla

Kontakt

Om ni har några frågor om Jula Holdings pressmeddelanden och nyheter, kontakta oss på mail eller telefon

08:002024-09-10

Jula åpner nytt varehus på Notodden

4035162_0.jpeg

Vi ser et stort potensiale for varehuset, og denne etableringen innebærer at vi nå styrker Julas nærvær ytterligere i en viktig region.

Johnny Albøge, Country Manager Jula Norge

 

Jula fortsetter å ekspandere på det norske markedet. Nå åpner kjeden et nytt varehus på Tuvensenteret på Notodden.

Varehuset skal åpne i løpet av høsten/vinteren 2025.

− Det føles svært bra å åpne på Notodden. Vi ser et stort potensiale for varehuset, og denne etableringen innebærer at vi nå styrker Julas nærvær ytterligere i en viktig region, sier Johnny Albøge, Country Manager Jula Norge.

 

Er et viktig knutepunkt i regionen

Tuvensenteret er det regionale sentrumet for Notodden og nærliggende kommuner i sentrale Telemark. Handelsområdet har en sterk lokal forankring og fungerer som en møteplass for mennesker i hverdagen. Dessuten gjør den utmerkede beliggenheten ved E134 at det er populært blant turister og hytteeiere.

Tuvensenteret har i dag rundt 30 butikker med et godt utvalg av sterke varemerker og et bredt sortiment av varer. Med 300 kostnadsfrie og lett tilgjengelige parkeringsplasser blir det dessuten enkelt for mennesker å gjøre ærendene sine på Tuven.

Den planlagte utbyggingen vil styrke handelssentrumet ytterligere som destinasjon, noe som igjen vil redusere handelslekkasjen ut av byen og regionen.

– Det føles naturligvis veldig bra at Jula nå velger å etablere seg her. Vi tror at det kommer til å gjøre handelsområdet mer tiltrekkende og tilføre en enda større bredde i handelstilbudet der, sier Aleksander Stijelja, eiendomsforvalter.

Ekspansjonen fortsetter

Det nye varehuset på Notodden innebærer økt tilgjengelighet for Julas kunder i området, og gir flere mulighet til å ta del av Julas store produktsortiment.

– Ekspansjon er viktig for Jula. At vi fortsetter å etablere varehus og utvikle handelen for kundene våre, demonstrerer en styrke i Julas organisasjon og tilbud, sier Johan Sjöhagra, adm.Dir.Jula ab.

– Det er utrolig gøy at Jula er så godt likt på det norske markedet, og at kundene liker konseptet vårt. At vi nå åpner på flere attraktive beliggenheter i 2025, føles svært bra, og styrker varemerket vårt ytterligere i Norge, avslutter Johan Sjöhagra.

 

Spørsmål kan rettes til:

Johnny Albøge, Country Manager Jula Norge, +47 90 68 00 08, johnny.alboge@jula.no

 

 

 

Foretaksinformasjon

Eieren av Jula Holding-konsernet er Karl-Johan Blank. Karl-Johan startet og bygde opp Jula Holding-konsernet sammen med sin far, Lars-Göran Blank. Karl-Johan har vært eneste eier av konsernet siden 2014.

Karl-Johan har vært med fra starten da hans foreldre Lars-Göran og Irene Blank grunnla Jula Industri AB på gården Jultorp i 1979. I 1984 startet familien, da med Karl-Johan som deleier, Jula Postorder AB (nåværende Jula AB). Fokuset lå på en stor postordrekatalog med innkjøp direkte fra produsenten til lav pris. De bygde også det første Julavarehuset med lager i Skara i 1985. I 1991 kjøpte far og sønn ut de andre familiemedlemmene og eide like deler av selskapet. De dannet Jula Holding AB og satset stort på å etablere flere og større varehus.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har Karl-Johan vært drivkraften i konsernet. Han har ekspandert varehuskjeden Jula i flere land og utvidet med flere eiendommer og andre virksomheter. Etter hvert som Lars-Göran ville fokusere mer på sine private forretninger og investeringer, overførte han en del av sine aksjer i Jula Holding-konsernet til Karl-Johan. Karl-Johan finansierte kjøp av Lars-Görans aksjer med lånt kapital og utbytte fra Jula. Da pappa Lars-Göran gikk bort i 2014, eide han 35 % og Karl-Johan 65 % av aksjene. Karl-Johan arvet da resten av aksjene og er dermed eneste eier av Jula Holding-konsernet.

Pressebilde av Karl-Johan Blank: https://julaholding.com/sv/nyheter/pressbilder/media/karl-johan-blank-4/ 

I dag deltar Karl-Johans sønner, Christian og Fredric, aktivt i Jula Holding-konsernet som neste generasjon.

Les mer om Julas historie på: https://historia.jula.se/

Jula Holding-konsernet, med virksomheter innen detaljhandel, eiendom, finans, logistikk, hotell og miljø/energi, har hovedkontor i Skara, Sverige. Konsernet har ca. 4500 ansatte, og i 2023 omsatte det for drøyt 10,5 milliarder SEK.

Detaljhandelselskapet Jula er konsernets opphav. Jula tilbyr hendige mennesker et bredt og nøye utvalgt sortiment av produkter til hjemmet, hagen og fritid til lave priser. Dette tilbys via en sterk netthandel og totalt 141 varehus, hvorav 68 er i Sverige, 43 i Norge, 22 i Polen og åtte i Finland.

Besøk gjerne www.julaholding.se for mer informasjon. På Jula Holdings nettsted finner du også hele årsrapporten.

4035162_0.jpeg


Media

Klicka på miniatyren för att ladda ner bilden i originalformat


Pressbilder

Nyhetsrum bilder och logotyper

20240603_Hoogia besoker Marjarp
Invigning_HAS_200625_76.jpg
353 GylleneUttern_Hund_2023.jpg.jpg
GK_Blanks_RGB.jpg
Micael Worbin.JPG
Magnus Kristoferson_220524.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Johan Sjöhagra i varuhus_0.jpg
Se alla

Kontakt

Om ni har några frågor om Jula Holdings pressmeddelanden och nyheter, kontakta oss på mail eller telefon