wastgotafinans_logotype_small.png
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Torrhamn
Hopp sommarjobb

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

07:482019-05-24

Otwarcie sklepu nr 100 sieci Jula

Jula40years_party_store_2019_SE.jpg

W czwartek, 9 maja, sieć szwedzkich multimarketów Jula otwarła swój pierwszy sklep w Bydgoszczy.  To zarazem 13 sklep w Polsce i 100. setny multimarket w całej sieci Jula. Na klientów czeka szeroki asortyment produktów do domu i ogrodu, a także wszystko, co mogą sobie wymarzyć osoby ceniące aktywny styl życia.

Otwarcie setnego sklepu właśnie w Polsce cieszy szczególnie. Polska to duży rynek z dużym potencjałem rozwoju. Jubileuszowe otwarcie to powód do podwójnego świętowania, ponieważ Jula obchodzi w tym roku także czterdziestolecie działalności – mówi Joachim Frykberg, dyrektor generalny Jula.

Wydarzenie jest wyjątkowe także dla właściciela Jula, Karla-Johana Blanka:

To kolejny przełomowy moment w historii firmy, którą tworzyłem od początku jej istnienia wspólnie z moim ojcem Larsem-Göranem. Czterdzieści lat temu sieć sklepów była naszym marzeniem, dziś to marzenie stało się rzeczywistością.

Bydgoska Jula znajduje się w Parku Handlowym Batory przy ul. Fabrycznej 1B. Multimarket mieści się na powierzchni 2361,30 m2, z czego większość zajmuje część handlowa – 1947,88 m2.

Unikalny koncept multimarketu, oparty na szerokim asortymencie starannie wybranych produktów, gwarantuje wygodne i szybkie zakupy, co spełnia oczekiwania współczesnego klienta – wyjaśnia Arnold Brzeziński, Country Operations Manager Jula Poland.

W związku z otwarciem sklepu w Bydgoszczy, Jula Poland przez kilka tygodni angażowała się w działania lokalnej społeczności – była m.in. sponsorem Bydgoskiego Biegu Urodzinowego oraz we współpracy z Urzędem Miasta Bydgoszczy organizowała naprawy w mieście. Działania te wpisują się w szerszą strategię CSR grupy Jula.

Jula40years_party_store_2019_SE.jpg

Torrhamn