Jula-logo.png
Karl-Johan_Blank – hela bilden
Torrhamn
Hooks_Logo_PMS357.png

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

09:322019-03-10

Jula otwiera w Polsce biuro zakupowe na region Europy Środkowo-Wschodniej

Z początkiem stycznia 2019 roku sieć szwedzkich multimarketów Jula otworzy w Warszawie nowe biuro zakupowe. Będzie to nowa spółka - Jula CEE Sp. z o.o. Stanowić ona będzie część globalnej struktury zakupowej firmy i będzie trzecią, po Szwecji i Chinach, jednostką sourcingową na świecie. Jula CEE Sp. z o.o. będzie odpowiedzialna za rozwój i koordynację współpracy z dostawcami z regionu Europy Środkowo-Wschodniej.

Nowe biuro będzie integralną częścią Global Sourcing, globalnej struktury zakupowej firmy oraz trzecim po Szwecji i Chinach tego typu ośrodkiem na świecie. Decyzja o otwarciu biura w Warszawie to potwierdzenie ambitnych zamiarów rozwoju marki Jula w tym regionie.

Nowe biuro zakupowe będzie odpowiedzialne za wszelkie aspekty relacji z dostawcami w krajach Europy Środkowo-Wschodniej, w tym: negocjacje umów, kontrolę jakości i opiekę nad łańcuchem dostaw.

Stworzenie dobrych warunków do rozwoju biznesu z dostawcami w Polsce i Europie
Środkowo-Wschodniej jest dla nas niezwykle istotne. Dzięki tej decyzji pojawią się możliwości dla producentów na dostarczanie towarów do sklepów Jula także na rynki skandynawskie. To również potwierdzenie, że Jula dostrzega potencjał krajów Europy Środkowo Wschodniej i chce się w tym regionie rozwijać -
wyjaśniają Lars Bergmann, Director Global Sourcing/CEO Jula CEE oraz Roman Guźniczak, Head of Sourcing Office.

Dostawcy, którzy chcieliby nawiązać współpracę z Jula, proszeni są o kontakt na adres: CEE@JULA.COM.

Jednocześnie firma kontynuuje ekspansję sieci sprzedaży na 3 rynkach: rodzimym szwedzkim, polskim oraz norweskim. W Polsce kraju Jula aktywnie poszukuje nowych lokalizacji dla kolejnych multimarketów.

W 2019 roku pojawią się kolejne sklepy z logo Jula i jest wielce prawdopodobne, że setny market grupy Jula zostanie otwarty właśnie w naszym kraju – opowiada Tomasz Wienke, dyrektor zarządzający Jula Poland. – Byłoby to dla naszej organizacji wielkie wyróżnienie i z pewnością dołożymy starań, aby otwarcie miało wyjątkowy charakter

Jula-logo.png
Hopp sommarjobb