Market

Category

News images

Download news images and logotypes

First sod Marjarp
jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
Jula Stadshotell Skara 202208_0.jpg
Karl-Johan Blank.png
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
Magnus Kristoferson_220524.jpg
First sod Marjarp
Invigning VASH 221215 48_1.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

15:052023-12-01

Rekordförsäljning för Jula i november

Invigning Alna 230920 (83).jpg_50034.jpg

Det är tuffa tider för många företag, inte minst inom handeln.

Jula har också haft ett tufft år, men november visade på ett ordentligt trendbrott, inte minst för e-handeln. Totalt nådde Jula nästan en miljard SEK i försäljning under månaden.

− Det blev försäljningsrekord för Jula i november, vilket är fantastiskt roligt. Vi jobbar alltid stenhårt för att kunna ge våra kunder bästa möjliga erbjudande. Nu ser vi att det hårda jobbet som våra medarbetare gör varje dag bär frukt, säger Johan Sjöhagra, VD Jula AB.

Julas totala försäljning ökade med 8,5% i november jämfört med föregående år. En orsak till framgången är en stor ökning för e-handeln.

− Vår e-handel har klivit fram ordentligt i november. Tillsammans med vår fortsatt starka varuhusexpansion har det gett ett mycket fint resultat, samtidigt som vi fortsätter att leverera i våra befintliga varuhus, säger Johan Sjöhagra.

Totalt har Jula öppnat nio nya varuhus bara under hösten 2023.

Trendbrott

Försäljningsrekordet i november innebär ett trendbrott för Jula.

− Vi har stundtals haft det motigt under året, vi har fått kämpa hårt för varje krona. Nu ser vi ett trendbrott där vi bryter mönster och hittar nya vägar för vår försäljning. Otroligt bra kämpat av alla våra ansvarstagande och engagerade medarbetare. Stort tack! När vi jobbar tillsammans och alla drar åt samma håll blir vi väldigt starka, vilket novemberförsäljningen visar. Nu går vi in i slutspurten för året med en mycket stark julhandel med mycket aktiviteter och fantastiska erbjudanden, säger Johan Sjöhagra.

Försäljningsrekord för e-handeln

Under Black Friday (24 november) slog Julas e-handel försäljningsrekord.

− Vår nya e-handelsplattform är nu på plats på våra fem marknader och det ser vi verkligen effekten av. Vi klarar att hantera stora volymer, som under under Black Friday, vilket är ett kvitto på att vår nya e-handelsplattform är robust och att den kommer att kunna möta Julas framtida expansion, säger Filip Eriksson, E-commerce Manager.

Med den nya plattformen har Jula skaffat sig ett helt nytt e-handelsredskap, men också en mer utvecklad process och infrastruktur, vilket sammantaget ger en ännu bättre kundupplevelse.

− Samtidigt har det gjorts ett väldigt stort arbete med vår varuförsörjning. Vi har i november lyckats mycket bra med att matcha kundens behov med våra sortiment och erbjudanden. Allt detta har bidragit till försäljningsrekordet, säger Filip Eriksson.

Invigning Alna 230920 (83).jpg_50034.jpg

För ytterligare frågor:

Johan Sjöhagra, VD Jula AB, +46 708-61 47 84, johan.sjohagra@jula.se

Magnus Ljung, Communication Manager, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.se
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Invigning_HAS_200625_76.jpg
Hööks 2.jpg
Karl-Johan Blank.png
Vindkraftverk_231025 2.jpg
jula_logistics_logo_RGB_JPEG.jpg
First sod Marjarp
Vindkraftverk_231025 1.jpg
Johan Sjöhagra
See all