wastgotafinans_logotype_small.png
Invigning VA„SH 221215 57_0.jpg
department-stores_norway_tonsberg_0.jpg
Ryttare med vit häst

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

08:002020-04-22

Projekt Jula Poland w „Raporcie dobrych praktyk” Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

bild_1.jpg

W tegorocznej już 18. edycji „Raportu dobrych praktyk” przygotowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu, znalazł się również projekt realizowany przez Jula Poland.
Od 2016 szwedzka sieć multimarketów jako partner strategiczny , wspólnie z parterami społecznymi, rozwija sieć ogólnodostępnych warsztatów do majsterkowania, „Męska Szopa”.

Od 2016 Jula Poland, jako partner strategiczny, we współpracy z Fundacją Nasza Ziemia i lokalnymi partnerami, realizuje projekt „Męska Szopa”. To tworzone na wzór australijski warsztaty, można w nich dokonywać napraw i renowacji rzeczy, które w innym wypadku zostałyby wyrzucone. W „Raporcie dobrych praktyk” projekt znalazł się w kategorii Środowisko, Ekoefektywność. Towłaśnie ten obszar dobrych praktyk rozwinął się najbardziej dynamicznie w porównaniu z ubiegłym rokiem, odnotowując wzrost aż o 35%.

- Cieszy nas, że coraz więcej firm traktuje kwestie środowiskowe jako kluczowy temat. To pozytywny trend, w który wpisują się również działania koncernu Jula – podkreśla Arnold Brzeziński, Dyrektor ds. Operacyjnych Jula Poland.

Misją Jula Poland jest zachęcanie ludzi do samodzielnego działania, między innymi samodzielnego wykonywania drobnych napraw, remontów, renowacji mebli. W miastach osoby mieszkające w blokach często nie mają możliwości wykonywania tego typu prac w swoich mieszkaniach. Jula wyposażając warsztaty tworzy miejsca, w których jest to możliwe. Dzięki temu każdy może mieć udział w zrównoważonym rozwoju i odpowiedzialnej konsumpcji. Męskie Szopy pełnią także ważne funkcje społeczne, są miejscem spotkań
sprzyjającym budowaniu relacji i integracji lokalnej społeczności, promują także aktywne spędzanie czasu.

W chwili obecnej działają cztery tego typu placówki: W Słupsku, Wrocławiu i dwie w Warszawie.

bild_1.jpg

Arnold Brzeziński, Jula Country Manager Poland, arnold.brzezinski@jula.com, +48797026726

Click the miniature to download the picture with original form

department-stores_norway_tonsberg_0.jpg