Market

Category

News images

Download news images and logotypes

40ar-kundvagn.jpg
Hooks_Logo_PMS357.png
Hopp sommarjobb
Karl-Johan Blank.png
Magnus Kristoferson_220524.jpg
Jula Front
Karl-Johan_Blank – hela bilden
GK_Blanks_RGB.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

06:002023-01-19

Nu öppnar hemmafixarkedjan Jula fler varuhus i Finland

Jula Front1.png

Efter en lyckad premiär i Vasa fortsätter Jula sin expansion i Finland. Till våren öppnas ett varuhus i Reso och nu står det även klart att Jula etablerar sig i Tavastehus och Seinäjoki under hösten 2023.

– Julas etablering i Finland är en långsiktig satsning och inget som står och faller med konjunkturen, säger Jaakko Soini, Julas landschef i Finland.

Julas ambition är att bli rikstäckande och öppna många fler varuhus i Finland.

– Jula satsar stort och räknar med en etableringstakt på omkring fem nya varuhus per år de närmaste åren. De nya lägena i Tavastehus och Seinäjoki är tydliga och bra handelsplatser med en stark kombination av handlare, säger Jaakko Soini.

Hjälper människor att fixa saker själva

Jula är en svensk hemmafixarkedja som erbjuder ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Familjeföretaget, som grundades 1979, omsätter omkring en miljard euro och har i dag varuhus och e-handel i Sverige, Norge, Polen, Finland samt e-handel i Österrike.

– Vi säljer produkter till låga priser och av god kvalitet, både från våra egna varumärken och från andra välkända tillverkare. Få andra varuhus i Finland erbjuder en sådan bredd under ett och samma tak. Många finländare gillar att fixa saker hemma och Julas lågpriskoncept passar den finska marknaden. Jula erbjuder även en rikstäckande och modern näthandel, jula.fi, fortsätter Jaakko Soini.

De två Julavaruhusen blir 2 700 kvadratmeter stora med ett sortiment på cirka 15 000 artiklar. Etableringarna skapar omkring 40 arbetstillfällen och rekryteringen av nya medarbetare påbörjas under våren.

Etablerar sig i köpstarka områden

– Vårt samarbete med Jula har varit sömlöst och enkelt från första början. Byggprojekten som nu påbörjas i Tavastehus och Seinäjoki är en värdefull öppning för oss när nya svenska kedjor landar i Finland. Vi har lång erfarenhet av kommersiellt byggande och har hittat starka lägen för Jula. Vi vill också värna om livskraften och sysselsättningen på orterna. Det är en viktig del i vår strategi, säger Leif Qvisén, försäljningsdirektör på WasaGroup.

Julas varuhus byggs i de köpstarka områdena Tiiriö i Tavastehus och Päivölä i Seinäjoki. Där finns redan flera av de större kedjorna etablerade vilket förbättrar servicetäckningen ytterligare.


– I Tiiriö fick vi möjlighet att köpa en tomt nära Prisma. Hästsportkedjan Hööks, som ägs av Jula Holdingkoncernen, kommer också att etablera sig i byggnaden tillsammans med en tredje aktör. I Päivölä etablerar sig Jula tillsammans med ett par andra aktörer och blir granne med Tokmanni och Citymarket, avslutar Leif Qvisén.

Jula Front1.png

För ytterligare information

Jaakko Soini, landschef Jula Finland OY

e-mail jaakko.soini@jula.com

Tel +358 40 835 2791Media

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

40ar-kundvagn.jpg
CL_utbyggnad_ska_37.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Karl-Johan Blank.png
GK_Blanks_RGB.jpg
jula_hotel_120620_3.jpg
Picture1.jpg
Jula Front
See all