Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Karl-Johan  Blank ägare Jula Holding.jpg
First sod Marjarp
Jula-logo.png
Marjarp 220509 (56)_50034.jpg
Micael Worbin.JPG
Jula Front
6 GylleneUttern_Flygbild_2023.jpg
Torrhamn
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

11:002023-11-07

Jula stärker greppet om Bergen

Invigning_VIS_170615_02.jpg

Under nästa år ska Jula öppna ett nytt varuhus på Starume.

Straume ligger strax väster om Bergen, i Øygarden kommun.

− Med Jula etablering på Straume stärker vi greppet om Bergen ytterligare. Då har vi täckt in de mest befolkade områdena och kan erbjuda våra kunder i regionen bästa möjliga tillgänglighet, säger Albøge, Country Manager Norway.

Straume är ett starkt expansivt handelsområde och Jula etablerar sig nu i nära anslutning till ”Sartor Storsenter”, ett av Norges största köpcentrum med cirka 115 butiker. Julas varuhus kommer att bli cirka 3000 kvadratmeter stort.

− Expansion ligger i vårt DNA. Vi vill motivera människor att förenkla sin vardag och skapa ett aktivt och trevligt liv. Och vi siktar alltid högre! Med vår kommande etablering på Straume blir vi ännu tydligare på den norska marknaden, säger Johan Sjöhagra, Julas VD.

Bra skyltläge

Julas varuhus på Straume kommer att ligga på en höjd vid köpcentret. Platsen erbjuder ett bra skyltläge och Julas flaggor och skyltar kommer att synas på långt håll.

− Straume kompletterar dessutom Julas andra etableringar i och kring Bergen, främst västerut. Många människor som bor väster om Bergen har sin arbetsplats i Bergen, och gör sina inköp på denna handelsplats på väg till eller från jobbet. Det är enkelt att svänga av huvudvägen som passerar strax utanför centrat, så tillgängligheten är mycket bra. Detta upptagningsområde väster om Bergen har varit lite av en vit fläck på Julakartan, och med denna etablering kommer vi förtäta detta, och kunna erbjuda hemmafixarna i området ett Julavaruhus på nära håll, säger Johnny Albøge.

Straume är även ett starkt upptagningsområde med cirka 80 000 invånare inom 40 minuter från varuhuset.

− Vi har tittat på en etablering under flera år i området. Vi har haft många olika lägen i tankarna, men som inte känts riktigt rätt för oss. Nu har vi hittat ett jättebra läge som vi tror mycket på, säger Johan Sjöhagra.

Invigning_VIS_170615_02.jpg

För ytterligare frågor:

Johnny Albøge, Country Manager Norway, +47 90 68 00 08, johnny.alboge@jula.no
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Jula Front
First sod Marjarp
First sod Marjarp
Marjarp 202302 7_50034.jpg
Annika Carlström Hotellchef Gysinge Herrgård
Jula-logo.png
Vindkraftverk_231025 1.jpg
Invigning_Reso_160323__c7a2398_m.jpg
See all