Market

Category

News images

Download news images and logotypes

CL_utbyggnad_ska_37.jpg
Picture1.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
GK_Blanks_RGB.jpg
Magnus Kristoferson_220524.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Peder Larsson
Karl-Johan_Blank – hela bilden
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

09:002022-12-14

Jula öppnar sitt andra varuhus i Västerås

Jula Front1.png

Jula fortsätter expandera och den 15 december slår man upp portarna till ytterligare ett varuhus i Västerås, den här gången på handelsområdet Hälla Shopping. Detta blir Julas andra varuhus på orten.

Västerås är en stor stad och vi tror att det finns bra förutsättningar för två varuhus, säger Michael Gustafsson, Country Manager Jula Sverige.

Efter den förödande branden på Erikslund i somras då Julas varuhus brann ner till grunden, väljer Jula att fortsätta satsa stort i Västerås. I oktober öppnade Jula ett varuhus i Lekias gamla lokaler på Erikslund och nu öppnar Jula ett helt nytt varuhus på handelsområdet Hälla Shopping i Västerås.

− Det känns väldigt bra att vi, och Julas ägare Karl-Johan Blank, väljer att fortsätta satsa stort i Västerås efter den förödande branden. Med den här satsningen visar vi att Västerås är viktigt för Jula, säger Michael Gustafsson, Country Manager Sweden.

Stärker sin position i området

Med det nya varuhuset täcker Jula de östra delarna av Västerås och stärker därmed sin position och attraktionskraft i området.

− Västerås är en stor stad och vi tror att det finns bra förutsättningar för två varuhus. Vi märker även av ett stort engagemang från kunderna i Västerås efter branden. Jag känner en otrolig stolthet över att vi nu kommer tillbaka dubbelt upp. Dels för att vi satsar som vi gör och att vi gör det så snabbt, och dels för att vi gör det med en organisation som är så engagerad och ansvarstagande. Det väcker mycket positiva känslor, säger Michael Gustafsson, Country Manager Jula Sverige.

Välkomnar alla hemmafixare

Jula Hälla Västerås blir det 64:e varuhuset i Sverige. Varuhusytan ligger på cirka 3000 kvadratmeter och runt 20 varuhusmedarbetare har rekryterats. Varuhuschef blir Isac Ågren som även är varuhuschef på Julas andra varuhus i Västerås. Det öppnade 1996.


– Jag startade min resa på Jula för 2,5 år sedan som varuhuschef för varuhuset på Erikslund. När chansen dök upp att få vara med och bygga och driva ytterligare ett varuhus i Västerås kändes den utmaningen helt rätt. Jag är otroligt stolt över få vara en del av Julas fortsatta expansion och föra oss framåt. Hälla Shopping i Västerås är en handelsplats med stor potential och ett flertal stora aktörer. Jag tror att det nya varuhuset kommer att bli en tydligt destination för många hemmafixare, säger Isac.

Jula Front1.png

För ytterligare frågor

Michael Gustafsson, Country Operational Manager, +46 767-99 58 40, michael.gustafsson@jula.seMedia

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
Karl-Johan Blank.png
jula_hotel_120620_3.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
40ar-kundvagn.jpg
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
Picture1.jpg
See all