Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Ryttare med häst
Marjarp 202302 3_50034.jpg
First sod Marjarp
Pressbild_Skara Konsthotell_Bygggnad_Edit_2023.png
Magnus Kristoferson
First sod Marjarp
Johan Sjöhagra i varuhus_0.jpg
Invigning VASH 221215 48_0.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

14:292024-04-16

Jula öppnar fler varuhus i Norge

3962382_0.jpeg

Expansion är viktigt för Jula. Att vi fortsätter att etablera varuhus och utveckla handeln för våra kunder visar på en styrka i Julas organisation och erbjudande.

Johan Sjöhagra, CEO Jula AB.

En bild som visar text, himmel, scen, utomhus

Automatiskt genererad beskrivning

Julas expansion på den norska marknaden fortsätter och nu öppnar kedjan två nya varuhus i Straume och Furene.

 

Julas stärker sin närvaro i Norge och nu öppnar kedjan två nya varuhus under en och samma vecka - ett i Straume den 17 april och ett i Furene dagen efter, den 18 april.

Öppningarna innebär att Jula nu har 43 varuhus i Norge och totalt 139 varuhus i fyra länder.

− Etableringen i Straume har vi jobbat på under flera år med hjälp av Olav Thon. Nu får vi möjligheten att öppna ett varuhus i ett väldigt bra läge där vi kommer nära våra trogna kunder och samtidigt får möjligheten att erbjuda vårt stora sortiment till nya kunder på ett bra sätt. Vi ser också en stor potential för varuhuset i Furene. Etableringen innebär att vi stärker Julas närvaro i en viktig region vilket givetvis känns mycket bra, säger Julas ägare Karl-Johan Blank.

Expansionen fortsätter

Även om det är lite tuffare tider drar inte Jula ner på expansionstakten.

− Expansion är viktigt för Jula. Att vi fortsätter att etablera varuhus och utveckla handeln för våra kunder visar på en styrka i Julas organisation och erbjudande, säger Julas vd Johan Sjöhagra.  

Det första Julavaruhuset i Norge öppnade 2008 i Trondheim.

− Det är fantastiskt kul och känns väldigt inspirerande att Jula är omtyckt på den norska marknaden och att vårt koncept gillas av kunderna. Att vi nu öppnar på flera attraktiva lägen under 2024 känns väldigt bra och stärker Julas varumärke ytterligare i Norge, avslutar Johan.

 

För ytterligare frågor:

Johan Sjöhagra, CEO Jula AB, tel +46 708 614 784, e-mail johan.sjohagra@jula.se

 

 

Företagsinformation

Ägare till Jula Holdingkoncernen är Karl-Johan Blank. Karl-Johan startade och byggde upp Jula Holdingkoncernen tillsammans med sin far Lars-Göran Blank. Karl-Johan är sedan 2014 ensam ägare till koncernen.

Karl-Johan har varit med från starten då hans föräldrar Lars-Göran och Irene Blank grundade Jula Industri AB 1979 på gården Jultorp. 1984 startade familjen, då med Karl-Johan som delägare, Jula Postorder AB (nuvarande Jula AB). Fokus låg på en allt större postorderkatalog med inköp direkt från tillverkare till lågpris. De byggde också en det första Julavaruhuset med lager i Skara 1985. Sedan 1991 ägde far och son bolaget till lika delar gemensamt då de köpte ut övriga familjemedlemmar och bildade Jula Holding AB, samtidigt med en allt större satsning på etablering av flera och större varuhus.

Karl-Johan har sedan början av 2000-talet varit den drivande kraften och expanderat varuhuskedjan Jula i flera länder samt utökat koncernen med flera fastigheter och andra verksamheter. I takt med att Lars-Göran allt eftersom ville fokusera mera på sina privata affärer och investeringar överlät han en del av sina aktier i Jula Holdingkoncernen till Karl-Johan. Karl-Johan finansierade köp av Lars-Görans aktier med lånat kapital och vinstutdelningar från Jula. När pappan Lars-Göran gick bort 2014 ägde han 35% och Karl-Johan 65% av aktierna. I samband med arvskiftet förvärvade Karl-Johan resterande delen av aktierna och är sedan dess ensam ägare till Jula Holdingkoncernen.

Pressbild Karl-Johan Blank: https://julaholding.com/sv/nyheter/pressbilder/media/karl-johan-blank-4/ 

Idag deltar Karl-Johans söner, Christian och Fredric, aktivt i Jula Holdingkoncernen som nästa generation.

Mer om Julas historia hittar du på: https://historia.jula.se/

Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Hotell och Miljö/Energi, har sitt huvudkontor i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4500 anställda och 2022 omsatte koncernen drygt 10,7 miljarder SEK.

Retailföretaget Jula är koncernens ursprung. Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 139 varuhus, 68 i Sverige, 43 i Norge (inkl Straume och Furene), 20 i Polen och åtta i Finland.

Besök gärna www.julaholding.se för mer information, på Jula Holdings webb finns även årsberättelsen i sin helhet.

3962382_0.jpeg


Media

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

KJB Storefront 1.jpg
170 GylleneUttern_Frukost_2023.jpg
6 GylleneUttern_Flygbild_2023.jpg
Invigning VASH 221215 48_0.jpg
Karl-Johan  Blank ägare Jula Holding.jpg
Caroline Ekberg_JulaHotell_Porträtt_6000x4000 4.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
Pressbild_Skara Konsthotell_Bygggnad_Edit_2023.png
See all