Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Invigning_HAS_200625_76.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
CL_utbyggnad_ska_37.jpg
GK_Blanks_RGB.jpg
Hopp sommarjobb
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Torrhamn
See all

Contact

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

16:082021-10-19

Jula Miljö & Energi investerar i XP Chemistries AB:s nyemission i samband med noteringen på Nasdaq First North

XPC_1.jpg

Jula Miljö & Energi, en del av Jula Holding-koncernen, fortsätter att satsa på hållbara investeringar.

Koncernen är en av de större delägarna i det nystartade svenska bioteknikbolaget XP Chemistries AB (”XPC”) och har nu beslutat att ytterligare öka sitt ägande.

– På Jula Holding fortsätter vi att ta ett helhetsgrepp kring hållbarhet utifrån ett långsiktigt perspektiv. Vi är ett familjeföretag som vill ta ett aktivt ansvar genom att skapa nya möjligheter till en bättre framtid för kommande generationer. Ett led i detta är att investera i innovationsföretag, så som XP Chemistries, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.

Om XP Chemistries

XP Chemistries framställer och säljer ämnet kapsaicin genom en hållbar process från skogsråvaror. Kapsaicin är ämnet som ger växter i släktet chilipeppar sin hetta, och har en lång rad intressanta egenskaper. Ämnet kapsaicin har en speciell förmåga att interagera med TrpV1-receptorn hos djur och människor, som styr när vi känner smärta och värme, en upptäck som i nyligen fick Nobelpriset i medicin. XP Chemistries har en patenterad och hållbar produktionsmetod för naturidentiskt kapsaicin som ger en mycket högre renhet, 96 %, att jämföra med dagens produkter som utvinns från chili där renheten ligger i ett spann på 1–10%. Bolagets kapsaicin marknadsförs inom fyra affärsområden: Feed (tillskott till djurfoder), Cosmetics (liniment, kosmetiska produkter), Life (kosttillskott och läkemedel) och Protect (självförsvarssprayer och skadedjursbekämpning).

– Jula Miljö & Energis investering hjälper oss att fortsätta den kommersiella resan med att erbjuda våra produkter till kunder över hela världen. Vi ser också fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med ett gediget entreprenörsdrivet företag som Jula Miljö & Energi. Det är både viktigt och betydelsefullt för XP Chemistries arbete framöver, säger Erik Nelsson, VD på XP Chemistries.

XP Chemistries erbjudande

XP Chemistries är en avknoppning från Organofuel Sweden, vilket Jula Miljö & Energi investerade i under år 2020. I samband med XP Chemistries notering väljer Jula Miljö & Energi nu att följa upp tidigare investering genom att ytterligare öka sitt ägande i bolaget. Teckningsperioden för XP Chemistries nyemission stänger fredagen den 22 oktober och första dag för handel i Bolagets aktie är planerad till den 29 oktober. Fullständiga villkor finns att läsa på https://investor.xpchemistries.com/ipo/.

– En av anledningarna till att koncernen ökar sitt ägande i XP Chemistries är att bolaget arbetar i linje med vår egen hållbara strategi för att minska vårt klimatavtryck. Det är ett innovativt bolag med stor kompetens, som utifrån olika perspektiv arbetar för att hitta nya lösningar, säger Magnus Sigurd, Business Development Director på Jula Holding.

XPC_1.jpg

Kontaktinformation

Magnus Sigurd, Business Development Director Jula Holding, +46 701 90 89 11, magnus.sigurd@jula.seMedia

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
Jula-logo.png
40ar-kundvagn.jpg
Hooks_Logo_PMS357.png
wastgotafinans_logotype_small.png
jula_hotel_120620_3.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
CL_utbyggnad_ska_37.jpg
See all