Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Peder Larsson
Hooks_Logo_PMS357.png
Johan Sjöhagra i varuhus_0.jpg
170 GylleneUttern_Frukost_2023.jpg
Jula Stadshotell Skara 202208_0.jpg
Eva Sara .jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

13:002023-12-11

Jula Holdingkoncernen köper fastighet i Haparanda

Jula Varuhus Entre.png

Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag, G&K Blanks Fastigheter, utvecklar nu handeln i Norrland genom förvärv av en fastighet på handelsområdet Björka.

Fastigheten har ett tydligt och bra läge i Haparanda utmed E4:an, med närhet till IKEA:s stora köpcentrum och närheten till Torneå.

− Med fastighetsförvärvet i Haparanda siktar vi på etablering av ett Julavaruhus som ska öppna någon gång under hösten 2024. Det blir ett utpräglat gränshandelsvaruhus som är inriktat på handel både i Sverige och Finland, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdings ägare.

Efter årsskiftet startas arbetet med att anpassa delar av fastigheten för ett nytt Julavaruhus, samtidigt som de befintliga verksamheterna kommer att fortsätta finnas kvar i huset.

− Vi ser stora möjligheter i Haparanda och Torneå, med en stor fastighet på den svenska sidan i ett mycket bra läge utmed E4:an. Det är ett bra handelsområde med starka handelsgrannar, och med stora möjligheter att utveckla handeln i regionen nära riksgränsen mot Finland. Förvärvet av fastigheten i Haparanda hänger på så sätt ihop med vår etablering på den finska marknaden.Vi har på ett år redan öppnat sju varuhus i Finland med målsättningen att inom kort bli rikstäckande. Sedan vår första etablering har vi kommit in mycket bra på den finska marknaden. Det är tydligt att vårt koncept fungerar i Finland, minst lika bra som på den svenska marknaden, säger Karl-Johan Blank.

− Jula satsar fortsatt i Finland, vi fortsätter även att expandera i Sverige. Etableringen i Haparanda blir en mycket fin kombination, där vi på ett bra sätt kan täcka båda sidor av gränsområdena. Vi ser fram emot att öppna i Haparanda under senare delen av 2024, där vi ser en mycket stor potential i gränshandeln, säger Johan Sjöhagra, VD Jula AB.

Strategiskt förvärv

Koncernbolaget G&K Blanks Fastigheter har aktivt förvärvat fastigheten för att stärka handeln i regionen.

− Vi har under hela resan haft en bra dialog med säljaren. Vi ser stor potential i fastigheten och ser fram emot att utveckla platsen ytterligare, säger Johan Carlberg, VD för G&K Blanks Fastigheter.

Julas varuhus i Haparanda blir en fullstor enhet om cirka 3 000 kvadratmeter med plats för Julas senaste koncept och med hela Julas sortiment om totalt cirka 15 000 produkter.

Julavaruhuset i Haparanda förväntas öppna under hösten 2024.

Jula Varuhus Entre.png

För ytterligare frågor:

Johan Carlberg, VD G&K Blanks Fastigheter, johan.carlberg@jula.se, +46 702-96 04 80

Linn Lechte, Marknadsstrateg G&K Blanks Fastigheter, linn.lechte@jula.se, +46 703-31 80 06

Magnus Ljung, Communication Manager, magnus.ljung@jula.se, +46 703-80 95 70
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Torrhamn
Mikaela Grundström_JulaHotell_Porträtt_6000x4000 3.jpg
Pressbild_Skara Konsthotell_Bygggnad_Edit_2023.png
Marjarp 220509 (1)_50034.jpg
Jula-logo.png
Picture1.jpg
jula_logistics_logo_RGB_JPEG.jpg
Micael Worbin.JPG
See all