Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Picture1.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
40ar-kundvagn.jpg
jula_logistics_logo_RGB_JPEG.jpg
Karl-Johan_Blank – hela bilden
wastgotafinans_logotype_small.png
jula_hotel_120620_3.jpg
jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
See all

Contact

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

14:002021-06-07

Jula Holding blir delägare i klädföretaget JOY

joy_portratt4920_2_produkt.jpg

Nu tar Jula Holding ett nytt spännande steg in i konfektionsbranschen och blir delägare i klädföretaget JOY.

– Vi ser stora fördelar i samarbeten och synergier mellan bolagen, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula Holding.

Vi tror väldigt mycket på personerna bakom företaget, Åsa, Anna och Sofia, och deras starka entreprenörsanda.

Joachim Frykberg, vd Jula Holding

Vi är tre kvinnor som gör detta och nu har vi fått en fantastisk partner och delägare i form av Jula Holding. Vi ser stora möjligheter till samverkan mellan Jula, Hööks och JOY.

Anna Ullman Sersé, vd JOY

– Vi har stor erfarenhet av retail och hoppas kunna tillföra mer än bara kapital i det här samarbetet. Bolagen har en tydlig samsyn kring värderingar och syn på företagande och vi ser stora möjligheter att tillsammans stärka verksamheterna. Dessutom har vi en stark tro på de innovativa lösningar inom e-handel som JOY står för, säger Karl-Johan Blank.

Om JOY

JOY är en klädkedja inom detaljhandeln som främst vänder sig till kvinnor över 45 år. Företaget har funnits på den svenska marknaden sedan 1971 men gör nu en omstart där man med sitt gedigna arv som utgångspunkt bygger en modern, digital verksamhet för att tillgodose Sveriges kvinnor med kläder för livet.

En attraktiv investeringsmöjlighet

– Det känns väldigt spännande att ge sig in i konfektionsbranschen. Det här är en attraktiv investeringsmöjlighet och vi ser att det finns ett tydligt utrymme på marknaden. Företaget har redan upparbetade tillgångar i form av kunddatabas, varumärken och produkter och vänder sig dessutom till en målgrupp där vi ser en stor potential. Vi tror också väldigt mycket på personerna bakom företaget, Åsa, Anna och Sofia, och deras starka entreprenörsanda, säger Joachim Frykberg, vd Jula Holding.

En gemensam entreprenörsanda

– Vi är tre kvinnor som gör detta och nu har vi fått en fantastisk partner och delägare i form av Jula Holding. Vi ser stora möjligheter till samverkan mellan Jula, Hööks och JOY, säger Anna Ullman Sersé, vd JOY.

En gemensam nämnare för bolagen är tron på att det finns många affärsmöjligheter inom segmentet kvinnor över 45 år som är en spännande målgrupp med stor potential.

– Vi har en stor gemensam kundgrupp och präglas alla av en stark entreprenörsanda. Vi är modiga och delar samma värderingar där kunden står i fokus, fortsätter Anna Ullman Sersé.

Hållbarhet genom en långsiktig garderob

JOY arbetar också utifrån en Slow Fashion-ambition med fokus på tidlös design som håller över fler säsonger och får kunden att köpa nyckelprodukter som kan kombineras till outfits som de verkligen använder.

– Vi vill uppmuntra våra kunder att optimera sina klädköp för att maximera användandet utifrån stil, funktion och livslängd, och på så sätt också minimera felaktiga spontanköp. Det handlar bland annat om en generös produktinformation, en effektiv kundtjänst och att hjälpa kunderna till ett mer genomtänkt och hållbart beteende kring hur de köper kläder. Insatser som är bra för både plånboken och miljön, säger Anna Ullman Sersé.

joy_portratt4920_2_produkt.jpg
joy_portratt5010_produkt.jpg

För ytterligare information

Anna Ullman Sersé, vd JOY, +46 702 16 36 56, anna.ullmanserse@joyshop.se

Joachim Frykberg, vd Jula Holding, +46 701 90 29 30, joachim.frykberg@jula.se
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

CL_utbyggnad_ska_37.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
jula_hotel_120620_3.jpg
Torrhamn
GK_Blanks_RGB.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Jula-logo.png
Hopp sommarjobb
See all