Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Annika Carlström Hotellchef Gysinge Herrgård
Marjarp 220509 (1)_50034.jpg
Bild 3.jpg
20240603_Hoogia besoker Marjarp-32
First sod Marjarp
Magnus Kristoferson_220524.jpg
Mikaela Grundström_JulaHotell_Porträtt_6000x4000 3.jpg
Vindkraftverk_231025 1.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

14:432024-06-27

Jula Foundation gör sin första utdelning

20240627 Jula Foundations första utdelning (2).jpg

Karl-Johan Blank, ägare av Jula Holdingkoncernen har grundat stiftelsen Jula Foundation, tillsammans med sin familj. Stiftelsen gör nu sin första utdelning till organisationer som arbetar inom områden av särskild betydelse för dem.

Det är en stor glädje och stolthet att vi genom Jula Foundation kan bidra till att stödja viktiga verksamheter och initiativ, framför allt i Skara och Skaraborg, säger Karl-Johan Blank.

För första gången delas nu medel ut baserade på nettoavkastningen för 2023. Totalt fördelas 363 000 kronor till organisationer, som har valts ut för deras engagemang inom ungdomsverksamhet, föreningsliv, välgörande ändamål och bevarande av kulturarv. Utdelningen gjordes på Skara Konsthotell i Skara.

Vår förhoppning är att dessa medel ska göra en märkbar skillnad och inspirera fler att bidra till samhällsutvecklingen, fortsätter Karl-Johan.

Dessa medel har fördelats till följande organisationer:

  • Skara Pastorat, Orgel i Varnhem – För återskapandet av De la Gardie-orgelns öron i Varnhems klosterkyrka, en viktig del av kulturarvet i Skaraborg.

  • Skara Bågskytteklubb – En förening som främjar bågskytte som en idrott för alla och bidrar till idrottslivet i Skaraborg.

  • Julhjälpen Skaraborg – En ideell förening som skapar en fin jul för barn och familjer med sämre ekonomiska förutsättningar i Skaraborg.

  • Hospis Gabriel – Erbjuder lindrande vård vid sjukdomsförlopp där botande vård inte längre är möjlig, ett viktigt välgörande ändamål i Skaraborg.

  • Help Ukraine Gothenburg – Anordnar en trygg mötesplats för ukrainska barn och ungdomar för att underlätta deras integration i Sverige.

  • The Hunger Project – Arbetar med att bekämpa hunger och fattigdom i Bangladesh, vilket ligger inom ramen för stiftelsens välgörande ändamål.

Möjlighet att bidra ekonomiskt till projekt och initiativ

Karl-Johan Blank och hans familj har genom Jula Foundation möjlighet att bidra ekonomiskt till projekt och initiativ som främjar samhällsutveckling och stödjer individer och organisationer. Med ett särskilt engagemang för Skara och Skaraborg har stiftelsen valt att rikta sina insatser främst mot dessa områden.

För mer information om Jula Foundation, besök webbplatsen http://www.julafoundation.se/

20240627 Jula Foundations första utdelning (2).jpg

För ytterligare frågor

Maria Ragnarsson, Sustainability Manager, +46 722 44 62 61, maria.ragnarsson@jula.se
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Vindkraftverk_231025 1.jpg
Karl-Johan_Blank – hela bilden
Torrhamn
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
Jula-logo.png
Bild 3.jpg
353 GylleneUttern_Hund_2023.jpg.jpg
20240416 Marjarp Logistikomrade (Karta)
See all