Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Mikaela Grundström_JulaHotell_Porträtt_6000x4000 3.jpg
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Invigning VA„SH 221215 57_0.jpg
Jula-logo.png
First sod Marjarp_1
Magnus Kristoferson
First sod Marjarp
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

14:432024-06-27

Jula Foundation gör sin första utdelning

20240627 Jula Foundations första utdelning (2).jpg

Karl-Johan Blank, ägare av Jula Holdingkoncernen har grundat stiftelsen Jula Foundation, tillsammans med sin familj. Stiftelsen gör nu sin första utdelning till organisationer som arbetar inom områden av särskild betydelse för dem.

Det är en stor glädje och stolthet att vi genom Jula Foundation kan bidra till att stödja viktiga verksamheter och initiativ, framför allt i Skara och Skaraborg, säger Karl-Johan Blank.

För första gången delas nu medel ut baserade på nettoavkastningen för 2023. Totalt fördelas 363 000 kronor till organisationer, som har valts ut för deras engagemang inom ungdomsverksamhet, föreningsliv, välgörande ändamål och bevarande av kulturarv. Utdelningen gjordes på Skara Konsthotell i Skara.

Vår förhoppning är att dessa medel ska göra en märkbar skillnad och inspirera fler att bidra till samhällsutvecklingen, fortsätter Karl-Johan.

Dessa medel har fördelats till följande organisationer:

  • Skara Pastorat, Orgel i Varnhem – För återskapandet av De la Gardie-orgelns öron i Varnhems klosterkyrka, en viktig del av kulturarvet i Skaraborg.

  • Skara Bågskytteklubb – En förening som främjar bågskytte som en idrott för alla och bidrar till idrottslivet i Skaraborg.

  • Julhjälpen Skaraborg – En ideell förening som skapar en fin jul för barn och familjer med sämre ekonomiska förutsättningar i Skaraborg.

  • Hospis Gabriel – Erbjuder lindrande vård vid sjukdomsförlopp där botande vård inte längre är möjlig, ett viktigt välgörande ändamål i Skaraborg.

  • Help Ukraine Gothenburg – Anordnar en trygg mötesplats för ukrainska barn och ungdomar för att underlätta deras integration i Sverige.

  • The Hunger Project – Arbetar med att bekämpa hunger och fattigdom i Bangladesh, vilket ligger inom ramen för stiftelsens välgörande ändamål.

Möjlighet att bidra ekonomiskt till projekt och initiativ

Karl-Johan Blank och hans familj har genom Jula Foundation möjlighet att bidra ekonomiskt till projekt och initiativ som främjar samhällsutveckling och stödjer individer och organisationer. Med ett särskilt engagemang för Skara och Skaraborg har stiftelsen valt att rikta sina insatser främst mot dessa områden.

För mer information om Jula Foundation, besök webbplatsen http://www.julafoundation.se/

20240627 Jula Foundations första utdelning (2).jpg

För ytterligare frågor

Maria Ragnarsson, Sustainability Manager, +46 722 44 62 61, maria.ragnarsson@jula.se
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

20240603_Hoogia besoker Marjarp-32
First sod Marjarp_1
Hooks_Logo_PMS357.png
Eva Sara .jpg
Bild 3.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
Jula-logo.png
Mattias Tambour, Hotellchef Gyllene Uttern
See all