Market

Category

News images

Download news images and logotypes

40ar-kundvagn.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Picture1.jpg
jula_hotel_120620_3.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
Invigning_HAS_200625_76.jpg
See all

Contact

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

12:002021-12-20

Johan Sjöhagra ny VD Jula AB

Johan Sjöhagra.png

Johan är sedan tidigare välkänd i Julas organisation och kommer närmast från tjänsten som DSO (Director Sales Operations) för Jula AB.

− Det känns mycket bra att få in Johan som ny VD för Jula AB. Det är en styrka att kunna göra den här typen av viktiga tillsättningar internt. Vår strategi, att hela tiden ha med oss successionsperspektivet i våra tillsättningar, gör att vi har starka interna kandidater, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare.

Johan Sjöhagra har i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv inom retail. Han har genom åren haft chefspositioner inom bland annat Ikea, Ica, El-Giganten och ÖoB.

I maj 2018 tillträdde han tjänsten som VD för Jula Sverige AB, och i mars 2019 blev han chef för Julas samtliga försäljningskanaler (Director Sales Operations). Johan tillträder den nya tjänsten som VD för Jula AB 1 januari 2022.

− Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som VD för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bl.a. etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johan Sjöhagra, ny VD för Jula AB.

Under 2022 ska Jula bland annat etableras på den finska marknaden med både varuhus och e-handel samt etablera e-handel i Europa. Jula ska öppna flera nya varuhus på befintliga marknader och utveckla sin e-handelsverksamhet.

− Med tanke på de stora utvecklingsplaner vi står inför känns det mycket bra att vi får en ny stark VD för Jula AB på plats. Johan är en naturlig och tydlig ledare med djup förankring i Julas värderingar och en god ambassadör för Julaandan. Vi arbetar strategiskt i utvecklingen av Jula Holding koncernen och jag är övertygad om att Johan kommer att göra ett mycket bra jobb i vår strävan av renodla våra verksamheter med fokus på kärnverksamheten. Johan har även god förståelse för familjeföretaget och det sätt som vi långsiktigt byggt verksamheten. Vi har ett gott samarbete, säger Karl-Johan Blank.

Rekryteringen av en ny VD till Jula Holding fortsätter och vi hoppas kunna tillsätta denna inom kort.

Johan Sjöhagra.png

För ytterligare frågor:

Johan Sjöhagra, tillträdande VD Jula AB +46 708-61 47 84, johan.sjohagra@jula.se

Magnus Ljung, Information Manager, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.seMedia

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Picture1.jpg
40ar-kundvagn.jpg
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
wastgotafinans_logotype_small.png
GK_Blanks_RGB.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
See all