Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Johan Sjöhagra
Picture1.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Magnus Kristoferson_220524.jpg
Hopp sommarjobb
40ar-kundvagn.jpg
jula_hotell_logo_without_underline_RGB_JPEG.jpg
Jula-logo.png
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

14:002022-12-15

Hon blir ny VD för Hööks

Caroline Hjelte SV.png

Hööks Hästsport AB:s nya VD heter Caroline Hjelte.

Caroline har en lång och bred erfarenhet inom retail, bland annat som VD för Lagerhaus, Granit Funktion & Förvaring och Rut & Circle (som hon även grundat).

− Caroline kommer att tillföra mycket i att fortsatt utveckla Hööks varumärkeslöfte, men också i att inom många områden driva en positiv förändringsutveckling, säger Magnus Kristoferson, koncernchef Jula Holding.

Caroline Hjelte är uppvuxen med hästsport och retail. Familjen tog in Vero Moda i Sverige, och hon har själv tävlingsidrottat på landslagsnivå med hästhoppning under nästan tio år.

− Hööks Hästsport har gjort en väldigt fin resa hittills och vi känner att det fortfarande finns en outnyttjad potential i varumärket. Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bl.a. genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse. Hon är van att arbeta strategiskt med ambitiösa utvecklingsplaner och är samtidigt väldigt ”hands-on” när så behövs. Utöver hennes gedigna erfarenheter från detaljhandeln är hon också tidigare egenföretagare och landslagsryttarinna, det är kraften i den kombinationen som utmärker henne, säger Magnus Kristoferson.

− Det känns fantastiskt inspirerande. Jag är både stolt och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda anrika Hööks. Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare. Jag sätter också stort värde i att bli en del av Jula Holdingkoncernen med en ägare i Karl-Johan Blank som arbetar långsiktigt och kombinerar entreprenörskap med affärsmässighet, säger Caroline Hjelte, ny VD för Hööks.

− Hööks Hästsport ligger mig varmt om hjärtat. Familjen har alltid haft hästar och jag har fortfarande stort eget intresse för travsporten så det är en kombination av det intresset och att utveckla ett fint företag. Därför känns det nu väldigt bra att få in Caroline som har kraften, erfarenheten, drivet och engagemanget, och som dessutom delar mitt stora hästsportintresse, säger Karl-Johan Blank, ägare Jula Holding.

Caroline Hjelte tillträder som VD för Hööks den 16 januari 2023.

Caroline Hjelte SV.png

För ytterligare frågor

Magnus Kristoferson, koncernchef Jula Holding, +46 705-49 10 00, magnus.kristoferson@jula.se

Magnus Ljung, Information Manager, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.se
Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Magnus Kristoferson
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Jula-logo.png
wastgotafinans_logotype_small.png
Magnus Kristoferson_220524.jpg
Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020.jpg
Peder Larsson
jula_hotel_120620_3.jpg
See all