Market

Category

News images

Download news images and logotypes

353 GylleneUttern_Hund_2023.jpg.jpg
Bild 3.jpg
Invigning VASH 221215 48_1.jpg
First sod Marjarp
jula_holding_logo_RGB_PNG.png
Mattias Tambour, Hotellchef Gyllene Uttern
Annika Carlström Hotellchef Gysinge Herrgård
Invigning_HAS_200625_76.jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

15:052024-02-22

Framtidens ridstövlar är här

Klar_NOS3785.jpg

Hööks strävar alltid efter att stödja innovation, framför allt inom hållbarhet

Emina Alivodic Purchasing & Design Manager på Hööks

 

Inom ridsporten, där varje detalj kan påverka resultatet, presenterar Nano Textile Solutions en banbrytande innovation som tar ridstövlar till en ny dimension.

 

- Att få vara en del av det här projekt visar på Hööks nytänkande inom ridsporten, säger Emina Alivodic, Purchasing & Design Manager på Hööks.

 

 

Det ledande teknikföretaget Nano Textile Solutions har i samarbete med Hööks Hästsport utvecklat en storleksadaptiv textilteknologi som integreras i ridstöveln. Det förändrar inte bara hur ryttare upplever komfort utan sätter även individens behov i fokus.

 

Banbrytande innovation för perfekt passform

Det nya konceptet innebär att ridstövlarna nu kan anpassas efter varje ryttares unika behov, speciellt när det gäller passform runt vaden. Den avancerade tekniken integreras som smarta komponenter i stövlarnas skaft och erbjuder en skräddarsydd passform som ställs in vid köptillfället i butik. Storleken på skaftet kan justeras igen flera gånger, så fort storleken på ryttarens vad förändras.

 

Sam Issa, VD för Nano Textile Solutions, beskriver detta som ett framsteg i ridstöveldesign men framför allt som en revolution inom hästsportvärlden.

 

- Vi är stolta över att vara ledande inom en ny era av teknologisk innovation inom hästsporten. Med Nano Textile Solutions storleksadaptiva textilteknologi är framtidens ridstövlar här för att erbjuda maximal komfort och anpassning för ryttare som strävar efter att förbättra sin ridupplevelse genom förstärkt prestanda och för hjälpa dem som har utmaningar med skaftstorlek vid köp av ridstövlar, berättar Sam.

 

Debuterar på Göteborg Horse Show 

Funktionen för individuell passform debuterar under Göteborg Horse Show, där ryttare får chansen att uppleva framtidens ridstövlar för första gången. Traditionella stövlar har tidigare haft sina begränsningar när det gäller passform och komfort, men med produkter som använder Nano Textile Solutions teknologi för storleksanpassning når man en helt ny nivå där individens behov står i centrum.

  

- Hööks strävar alltid efter att stödja innovation, framför allt inom hållbarhet. Att få vara en del av detta projekt visar på Hööks nytänkande inom ridsporten. Vi ser framemot att följa hur denna revolutionerande teknologi kan förändra sättet vi köper och använder produkter inom ridsporten, säger Emina.

 

 

Klar_NOS3785.jpg

Emina Alivodic

Purchasing & Design Manager

Hööks Hästsport AB

501 77 Borås, Sweden

+46700807533Media

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Picture1.jpg
Hooks_Logo_PMS357.png
23 Pressbild_Julahotell_Gysingeherrgård_2023.jpg
Invigning VA„SH 221215 57_0.jpg
Pressbild_Skara Konsthotell_Bygggnad_Edit_2023.png
34 Pressbilder_Julahotell_Stadshotellet_Rum_2023.jpg
Peder Larsson
6 GylleneUttern_Flygbild_2023.jpg
See all