Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Hopp sommarjobb
Torrhamn
Mattias Tambour, Hotellchef Gyllene Uttern
jula_miljo_energi_logo_RGB_JPEG.jpg
Peder Larsson
6 GylleneUttern_Flygbild_2023.jpg
Ryttare med häst
Eva Sara .jpg
See all

Contact

If you have questions about Jula Holding’s press releases and new items, please contact us by email or telephone.

09:462021-09-02

Jula investerar i Gofidos hemförsäkringar

gofido-logo.jpg

Jula Holding, med ägaren Karl-Johan Blank, har investerat i digitala hemförsäkringar i Gofidos senaste investeringsrunda.
– På Jula vill vi förenkla människors vardag och hjälpa dem att fixa själva. Gofido tänker lika. En hemförsäkring som är billigare och bättre, borde vara intressant för fler. Jag tror mycket entreprenörerna bakom bolaget som, liksom jag, drivs av att utveckla bra lösningar som kunderna behöver, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.

Här finns för Jula en möjlighet att i framtiden också pröva att erbjuda Gofidos hemförsäkringar till ett urval av sin kundclub medlemmar. Efter det kan Jula bestämma om samarbetet ska fördjupas. Totalt tar Gofido nu in med 30 miljoner kronor för Gofidos fortsatta expansion. Därmed har Gofidos värdering vuxit till 180 miljoner, berättar Gofidos vd Annika Saramies.

– Hemförsäkringar är en mest bortglömd tjänst. Att konsumentjätten Jula visar intresse för hemförsäkringar kan göra att konkurrensen ökar, tjänsterna blir bättre och priserna pressas. En turbulens som verkligen kan gynna konsumenten, säger Annika Saramies, vd Gofido.

Inom Jula har de långa erfarenhet av olika former av utökad kundservice som lån och öppet köp i 60 dagar.

– Vi inom Jula vill gärna ge våra kunder så mycket stöd vi kan. Bättre och billigare hemförsäkringar kan vara ett stärkande tillskott. Under hösten har vi möjlighet att testa ett samarbete som ett bra kunderbjudande, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Med digital teknik har Gofido sänkt priserna på hemförsäkringar 30-50 % samtidigt som den automatiskt anpassas till användarnas behov genom livet. Dessutom lovar Gofido stopp för smyghöjda avgifter och överförsäkringar.

gofido-logo.jpg


Media

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Ryttare med vit häst
Eva Sara .jpg
Magnus Kristoferson_220524.jpg
Ryttare med häst
Jula-logo.png
353 GylleneUttern_Hund_2023.jpg.jpg
Hooks_Logo_PMS357.png
Hööks 2.jpg
See all