Market

Category

News images

Download news images and logotypes

Hopp sommarjobb
Picture1
Torrhamn
40ar-kundvagn
Jula Logistics Logga
Jula-logo
See all

Contact

If you have any questions regarding Jula Holdings press releases and news, contact us on the following email or phone number.

13:342020-10-02

Jula etablerar sig i Eslöv

Julavaruhus.png

Julas etablering i Eslöv har nu fått klartecken av byggnadsnämnden och så fort bygglovet vunnit laga kraft kommer Julas byggplaner att gå in i nästa fas.

– Jag är givetvis glad för beskedet, säger Jonas Bröthlin, Expansion Director. Vi har nu siktet inställt på att öppna varuhuset under 2021. Den här etableringen blir ett standardvaruhus på 3000 kvadratmeter som kommer att byggas enligt Julas nya superlayout. Etableringen innebär också nya arbetstillfällen och totalt kommer cirka 15 medarbetare att rekryteras till varuhuset, säger Jonas Bröthlin.

Flygstaden – ett handelsområde som växer

Flygstaden är ett växande handelsområde med stor potential, mitt i Skåne. Jula kommer att ta plats i en nybyggnation intill Stora Coop och blir en del i utbyggnaden av köpcentrets tredje etapp som innefattar 10 000 kvadratmeter. Köpcentret ligger bredvid Eslövs flygfält, vid infarten till Eslöv, och kommer på sikt att bli ett handelsområde på cirka 25 000 kvadratmeter för butiker med volymhandel.

− Tillsammans med andra stora aktörer ser vi det som en självklarhet att vara med och skapa framtidens fysiska handelsområden, säger Michael Gustafsson, Country Operational Manager. Vi arbetar utifrån en långsiktighet och med etableringen i Eslöv kan vi nå ännu fler kunder i regionen. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter i området och tror att handeln har en potential att öka. Den här etableringen stärker vår position i Sydsverige och vår ambition att finnas nära våra kunder. Vi vill hjälpa människor att fixa saker själva och skapa förutsättningar för att kunna handla på det sätt kunden vill, säger Michael Gustafsson.

Julas expansion fortsätter

Jula är inne i en kraftig expansion och kommer under 2020 att öppna cirka 10 fysiska varuhus. Expansionen märks tydligt inte minst i Skåne där man redan öppnat ett varuhus i Hässleholm i år och där man utöver Eslöv öppnar ytterligare ett varuhus i Löddeköpinge under 2021.

Den snabba varuhusexpansionen kommer att fortsätta tillsammans med en intensifierad utveckling av olika digitala försäljningslösningar.

Julavaruhus.png

Kontaktinformation:

Jonas Bröthlin, Expansion Director, +46 072 232 40 26, jonas.brothlin@jula.se

Michael Gustafsson, Country Operational Manager Sweden, +46 076 799 58 40, michael.gustafsson@jula.se

Eleonor Eriksson, Communicator, +46 722 19 35 21, eleonor.eriksson@jula.seMedia

Click the miniature to download the picture with original form


Newsroom images

Newsroom images and logotypes

Jula Logistics Logga
Torrhamn
Hopp sommarjobb
Jula-logo
Picture1
40ar-kundvagn
See all